Zcash költség


Ahogy a kriptopénzek egyre szélesebb körű elfogadásra kerülnek és a világ egyre decentralizáltabbá válik, az egyén privát szférája különösen ki van téve a veszélyeknek. Ennek oka nagyrészt az, ahogy a legtöbb kriptopénz ki lett találva.

Mi a Zcash? Ha már az államban se bízol. Útmutató kezdőknek.

Itt jön a képbe a Zcash. A blokklánc úgy működik, mint egy nyitott főkönyv. Mindegyik és minden egyes, a felhasználó által végrehajtott tranzakció nyomon követhető rajta. Bár ez csökkenti a korrupciót és a rosszindulatú műveleteket, ezzel egyidőben teljes mértékben veszélyezteti a magánszférát. Szükséges az, hogy valaki megmutassa életének minden egyes részét az egész világnak? Nem helyes az egyénnek egy kis magánéletet kérnie? A kérdések megválaszolásához számos kriptopénz jött létre, amelyek teljes körű titoktartást kínálnak felhasználóiknak.

A titkos pénzek műfajának zászlóshajói: a Zcash, a Monero és a Dash. Átfogó útmutatónkban a Zcasht fogjuk bemutatni. A Zcash egy decentralizált peer-to-peer kriptopénz. A bitcoin forkjából jött létre és ahhoz hasonlóan 21 zcash költség határozta meg a pénz maximális limitjét. De ezzel véget is ért a hasonlóság. A bitcoinnal ellentétben a Zcash teljes körű titoktartást kínál a felhasználók zcash költség egy zseniálisan kitalált kriptográfia használatán keresztül.

Vizsgáljuk meg miről is van szó és nézzük meg mi is történik a zcash költség mögött. A Zcash eredete Ahogy már korábban említettük, a Zcash a bitcoin forkjából keletkezett, Először a Zerocoin protokoll nevet kapta, mielőtt zcash költség Zerocash rendszerébe került és azután végül ZCash lett belőle. A Zcash Wikipédia oldala a következőket írja: A protokoll javítás fejlesztése és a referencia végrehajtása a Zerocoin Electric Coin Company által vezetett, amely Zcash néven is ismert.

Az alapító, vezérigazgató és a Zcash agya Zooko Wilcox. Alapító és vezérigazgató Zooko több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a nyitott és decentralizált rendszerek, a kriptográfia, információ biztonság és startupok terén. A Least Authority alapítója is. Néha egészségtudományi témákban bloggerkedik. Rengeteget tweetel. Hogyan működik a Zcash? A Zcash egy másik blokklánc és kriptográfiai pénz, amely lehetővé teszi a privát cseréket privát információk által és privát információkat is egyben egy nyílt blokkhálózaton.

Ez lehetővé teszi a szervezeteknek, a vevőknek és az új alkalmazásoknak, hogy ellenőrzésük alatt tartsák, ki láthatja a cserefolyamatuk adott pontjait, még akkor is, amikor világszintű, kevésbé jóváhagyott blokkláncon használatosak. Tegyük fel, hogy Szatosi 1 bitcoint szeretne küldeni Vitaliknak. Hogyan fogja ezt megtenni? Először 1 bitcoint fog küldeni Vitalik nyilvános címére.

Ezután a bányászok a tranzakció részleteit a blokkjaikba helyezik, így az ügylet befejezettnek tekinthető. Akkor tehát miben különböznek a Zcash tranzakciók a bitcoinétől? Először is, nézzük meg egy Zcash tranzakció képi illusztrálását: Mit jelent mindez? A Zcashnél kétféle tranzakció közül zcash költség választani.

Zcash online számológép, átalakító Zcash. Zcash ára ma a kriptovaluta devizapiacon. Az Zcash árat úgy határozzuk meg, hogy elemezzük az egyes vásárlások és eladások arányát egy bizonyos ideig, például a mai napra. A Zcash árváltozások valós idejű elemzése lehetővé teszi a Zcash árfolyam jövőbeni előrejelzését.

Az egyik az átlagos, nyílt tranzakció  transparent transactiona másik pedig az álcázott és privát tranzakció  shielded private transaction.

Ha mind Szatosi, mind Vitalik álcázott címeket használt a tranzakció során, akkor ennek minden részlete privát lesz.

Egy napig volt tölthető bármilyen androidos mobilra a Gmail Go

Ez magában foglalja személyazonosságukat és a tranzakció összes részletét. A Zcash ilyen magas szintű titkosítása zk-Snarks  a Zero Knowledge Succinct Non Interactive Arguments of Knowledge rövidítése használatának segítségével valósulhat meg. Mielőtt folytatnánk azonban, fontos először megérteni, hogy mi is az a zéró ismeret bizonyítások és a zk-Snarks. Mik azok a zéró ismeret bizonyítások Zero Knowledge Proofs?

A tudósok olyan problémákon dolgoztak, amelyek az interaktív bizonyításrendszerekkel interactive proof systems voltak kapcsolatosak, ahol a bizonyító prover üzeneteket cserél a verifikálóval verifieramiben a bizonyító bebizonyítja egy információról való ismeretét a verifikálónak anélkül, hogy feltárná az adott bizonyítékkal kapcsolatos információt.

A tudósok mérföldkőnek számító felfedezése előtt a legtöbb bizonyítékrendszer a rendszer megbízhatósági tulajdonságán alapult. Ez abból a feltételezésből indult ki, hogy a bizonyító a rosszindulatú gyors kereset őszinte, vagyis bármilyen szituációban ő próbálja meg átvágni a verifikálót. A három kutató azonban más szemszögből közelítette meg a kérdést, vagyis a verifikáló morális szándékait kérdőjelezték meg a bizonyítóé helyett.

Azt a kérdést tették fel, hogy hogyan lehet arról teljes mértékben megbizonyosodni, hogy a verifikáló nem szivárogtat ki információt, valamint aggodalmak merültek fel azzal kapcsolatban is, hogy vajon mennyi információ derül ki a bizonyítóról a verifikáló számára az ellenőrzési folyamat során. Ennek a rejtvénynek számos következménye van a való világra nézve és az egyik legismertebb a jelszavak védelme. Tegyük fel, hogy egy jelszóval szeretnénk bejelentkezni egy weboldalra.

A szokásos protokoll szerint az ügyfél, vagyis te bepötyögöd a jelszavadat, ami a szerverhez kerül, ez pedig hasheli a jelszót és zcash költség azzal az értékkel, amelyet a rendszer tárol. Ha az értékek megegyeznek, akkor be tudsz lépni az oldalra. Ugye zcash költség is látod a rendszer gyenge pontját? A szervernek egy egyszerű szöveges verziója van a te jelszavadról és a személyes adataid védelme a szerver, ebben az esetben a verifikáló kezeiben van. Ha a szervert megtámadják, vagy kompromittálódik, akkor a jelszavad a rosszindulatú félhez kerül, aminek súlyos következményei is lehetnek.

Az ilyen esetek leküzdéséhez a zéró tudás bizonyítások minden szempontból elengedhetetlenek. A korábban elhangzottak alapján, két fél vesz részt a zéró ismeret bizonyításokban, a bizonyító és a verifikáló. A zéró ismeret azt állítja, hogy a bizonyító be tudja bizonyítani a verifikálónak az adott információ birtoklását anélkül, hogy feltárná neki, hogy konkrétan mi is ez az információ. A zéró ismeret bizonyítás tulajdonságai Ahhoz, hogy a zéró ismeret zcash költség működőképes legyen, a következő paramétereknek kell megfelelnie: Teljesség: Ha a kijelentés igaz, akkor egy becsületes verifikáló zcash költség erről egy becsületes bizonyító által.

Megbízhatóság: Ha a bizonyító nem becsületes, akkor hazugsággal nem tudja meggyőzni a verifikálót a kijelentés igazságának megbízhatóságról.

zcash költség

Zéró ismeret: Ha az állítás igaz, akkor a verifikálónak nem lesz tudomása arról, hogy valójában mit tartalmaz állítás. Most már van némi elképzelésünk arról, hogy mi is az a zéró ismeret bizonyítás. Ismerkedjünk meg néhány konkrét zcash költség, mielőtt jobban belemerülünk zk-SNARKS-ba és annak alkalmazásába a blokkláncon.

Ez így néz ki: Ali baba barlangjában tehát a bizonyító az A és B útvonalak valamelyikén gyalogol, feltételezve, hogy először átmegy az úton és hátulról éri el a titkos ajtót.

Amikor ezt teszi, a verifikáló megjelenik a bejáratnál, aki nem tudja, hogy a bizonyító konkréten melyik útvonalon érkezett és kijelenti, hogy látni akarja, hogy a bizonyító a B útvonalról jön.

  • Смит поднял брови.
  • Сьюзан хотела что-то сказать, но ее опередил Джабба: - Значит, Танкадо придумал шифр-убийцу.
  • Это звучало вполне логично: Танкадо хотел заставить АНБ рассказать о «ТРАНСТЕКСТЕ» всему миру.
  • Stabil bitcoin mining oldalak – Otthoni pénzkereseti lehetőségek
  •  Ни за .
  • Они уже пытались сделать то же самое в «Мулен Руж», в отеле «Брауне пэлис» и в «Голфиньо» в Лагосе.
  • Gyorsan dollárban
  • Главный банк данных… Сьюзан отстраненно кивнула.

Amint a diagramon látható, a bizonyító valóban megjelenik a B útvonalon, de mi van akkor ha ez véletlen szerencse? Mi van akkor ha a bizonyító nem ismerte a jelszót és a B útvonalat választotta — aztán az ajtónál toporgott és akkor szerencséjére a verifikáló azt mondta, hogy a B útról jöjjön, amelyen már egyébként is ott tartózkodott. Az érvényesség letesztelésének kísérlete többször is lezajlik.

zcash költség

Ha a bizonyító minden egyes alkalommal a korrekt útvonalon jelenik meg, akkor ezt azt bizonyítja a verifikálónak, hogy a bizonyító tényleg ismeri a jelszót, annak ellenére, hogy a verifikáló nem tudja mi is a jelszó. Lássuk, hogyan teljesül a zéró ismeret 3 tulajdonsága ebben a példában: Teljesség: Mivel a kijelentés igaznak bizonyult, a becsületes bizonyító meggyőzte a becsületes verifikálót. Megbízhatóság: Ha a bizonyító nem volt becsületes, akkor se tudta volna átvágni a zcash költség, mivel a tesztelés többször is megtörtént.

Félmillió a villanyszámla, de megéri – így bányásszák Budapesten a kriptovalutát - Qubit

A bizonyító egyszer csak kifogyott szerencséjéből. Zéró ismeret: A verifikáló soha nem tudta, hogy mi a jelszó, de meg volt győződve arról, hogy a bizonyító annak birtokában van. Biztosan láttad már valahol, vagy a való életben vagy online. Azok számára, akik nem tudják miről van szó, a Waldo megkeresése olyan játék, amelyben meg kell találni Waldert az emberek tömegében.

Ez egy egyszerű amolyan szúrd ki a fickót a képen játék. Hogy legyen valami elképzelésed a játékról, következzen egy kép: Itt kell megtalálni Waldot, aki pedig így néz ki: Egyszerűnek tűnik ugye? Keresd meg ezt a fickót a képen látható emberek tömegében.

Persze zcash költség gond, de mi köze ennek a zéró ismerethez? Képzeld el, hogy két ember játssza a játékot, Anna és Karcsi.

ZCASH Halving (what to expect) - Bitcoin Today [May 26 2020]

Anna megsúgja Karcsinak, hogy tudja, hogy merre van Waldo, de nem akarja neki megmutatni, hogy pontosan hol. Szóval akkor hogyan is tudja bebizonyítani Anna Karcsinak, hogy megtalálta Waldot anélkül, hogy megmutatná?

Létezik egy érdekes zcash költség Monai Naortól, Yael Naortól és Omer Reingoldtól, amely 2 zéró ismeret megoldást kínál erre a dilemmára.

Low-Tech megoldás

Nézzük meg miről is van szó. Mid-Tech megoldás A megoldás azért mid-tech, mert a bizonyítónak és zcash költség verifikálónak egy fénymásolót kell ehhez használnia. Anna és Karcsi először egy másolatot készít az eredeti képről. Anna azután kivágja 100 dolláros opciók a másolatból, figyelve arra, hogy Karcsi ne lásson semmit, aztán kidobja a maradékot. Ezután Anna meg tudja mutatni a kivágott Waldot Karcsinak, ezzel bizonyítva, hogy valóban megtalálta és ehhez nem kellett megmutatnia, hogy pontosan hol is volt a képen.

Azonban vannak ezzel problémák. Bár a megoldás teljesíti a zéró ismeret kritériumait, azonban nem felel meg a megbízhatóság paraméterének, mivel Anna számos esetben csalhatott volna. Például már kereskedés nem fontos hírekkel fogva lehetett volna egy kivágott Waldo képe, amit így ugyan megmutat Karcsinak, de valójában nem tudja, hogy hol is lehet Waldo.

Tehát mi a megoldás erre? Ennek megoldása aprólékos és alapos tesztelés. Anna és Karcsi először másolatot készítenek az eredeti képről. Ezután Karcsi egy jelet rajzol a másolat hátoldalára. Karcsi ezután átkíséri Annát egy szobába, ahol Anna el lesz zárva, így nem lehet esélye csalni. Ha Anna ezek után egy kivágott Waldoval jön ki, akkor Karcsi valóban meggyőződhet róla, hogy pontosan tudta, hol van Waldo, anélkül hogy Anna megmondta volna neki.

Ezt a tesztet a páros többször is megismételheti és Karcsi összehasonlíthatja a különböző kivagdosott Waldokat, hogy még biztosabbá váljon Anna becsületességéről. Low-Tech megoldás Ez a megoldás alapvető eszközöket igényel. Az ötlet egyszerű. Egy kartonpapíron, amely kétszer akkora, mint az eredeti kép, ki kell vágni egy kisebb téglalapot. Amikor Karcsi nem néz zcash költség, akkor Anna a kivágott téglalap helyét az eredeti képre helyezi, úgy, hogy azon csak Waldo látszódjon.

Szól Karcsinak, hogy odanézhet végre, aki zcash költség fogja látni: Karcsinak így lesz némi ötlete arról, hogy merre is lehet Waldo a képen, azonban a pontos helyet ennyiből nem fogja zcash költség.

Anna tehát bebizonyította Karcsinak, hogy megtalálta Waldot anélkül, hogy annak pontos helyét meghatározná. Hogyan lehet nem interaktívvá tenni a zéró ismeretet?

zcash költség

A korábbi zéró ismeret ellenőrző rendszereknek volt egy nagy problémája. Ahhoz, hogy működőképes legyen, a bizonyítónak és a verifikálónak egyidőben kellett online lennie. Más szóval, a folyamat interaktív volt. Ez az egész rendszert használhatatlanná tette és lehetetlenné a skálázhatóságot.

A verifikálók és bizonyítók képtelenek voltak egyidőben online lenni. Így egy olyan rendszerre volt szükség, ami hatékonyabb. Ez segítette az egész protokoll működését, bármilyen interakció zcash költség.

Az eljárás pedig nagyon egyszerű.

Támogasd a Qubit munkáját!

Egy példa illusztrálásához először bemutatjuk, hogy hogyan működött a zéró ismeret bizonyítás Fiat és Shamir előtt.

Ezt egy egyszerű diszkrét logaritmussal tesszük meg. A kérdés tehát, hogyan tudja Anna Karcsinak bebizonyítania egy információ ismeretét akkor is, ha Karcsi nincs online?