2 percig


2 percig

Tévhit, hogy a fogmosásnak 2 percig kell tartania Utoljára frissítve: Vagy 4? Sokszor halljuk, hogy 2, esetleg 3 percig kell tartania a fogmosásnak.

2 percig

Valójában nem az idő számít, hanem az, hogy minden fog minden felületét megtisztítsuk. Ez egy gyakorlott, átlagos sebességgel fogat mosó felnőtt esetében körülbelül perc. Ám a gyerekek, a kevésbé gyakorlottak, a lassabban fogat mosók, a mozgásukban korlátozottak vagy a mozdulatokat nehezen koordinálók számára perc is kevés.

2 percig

Nem beszélve arról, hogy ha rossz technikát alkalmazunk, moshatjuk akár 10 percig is a fogakat, mégsem lesz tökéletes az eredmény. Akkor mi a legfontosabb szempont? Az időt emlegetni azért sem szerencsés, mert kevesen nézik az órát fogmosás közben.

2 percig

Ehelyett inkább arra kellene koncentrálni, hogy minden fogunk minden elérhető felületét alaposan megtisztítsuk a lepedéktől, ételmaradékoktól. Elektromos fogkefével fogról fogra kell haladni, és minden egyes fogra legalább másodpercet kell szánni.

Pedig van egy jó hírünk! Igenis lehet a konzerv szeretnivaló! A mai napig egy jelentős részét képezik a bolti kínálatnak, így kaphatunk halat, zöldségeket, gyümölcsöket, szószokat vagy éppen készételeket is konzerv formájában.

Manuális, azaz hagyományos fogkefével egyszerre több fogunkat is tudjuk 2 percig, ezért itt inkább 2 percig figyeljen, hogy minden fogára bőven jusson idő. Ha eljön fogászatunkra, dentálhigiénés kollégáink szívesen megmutatják, hogyan kell fogat mosni úgy, hogy minden foga tiszta legyen!

2 percig

Kiemelt cikkek.