Gi opció


Megvilágítás CineRender felületi csatorna Használja a Felület beállításainál található Megvilágítás csatornát a Globális megvilágítás GI erről a felületről történő indításának és fogadásának be- és kikapcsolásához, illetve a kausztika hatások erősségének vezérléséhez: Ha például egy olyan terven dolgozik, amelyben sok átlátszó tárgy található, sokáig tartana a kausztika létrehozása minden egyes tárgy esetén.

Ilyen esetben kihagyhat adott felületeket a kausztika kiszámításakor.

Ezen az oldalon határozható meg a felület Globális megvilágítás modellbeállítása is amely nagyban befolyásolja, hogy a jelenetben lévő kiemelések hogyan reagálnak a fényre.

Minden GI típusnál készített vagy átvett saját beállítható Erősség és Telítettség értékeket találunk. A Megvilágítás felületi csatorna használatához be kell kapcsolni a Globális megvilágítás GI funkciót a Fényképezési beállításoknál. Lásd Globális megvilágítás CineRender.

  • GI Fájlkiterjesztés - hogyan nyitható meg .gi?
  • Он дышал.

GI készítése A GI készítése opció a gi opció Fénykibocsátás csatornájával létrehozott fényt, valamint az adott fényforrás továbbította fényeket módosítja. Ha nem kívánja, hogy az adott felület hatással legyen más tárgyakra is, kapcsolja ki a GI készítése beállítást.

A lenti képen az eredeti jelenet balra látható. A fal Spot fénnyel van megvilágítva. A gömbhöz rendelt felületnél aktív a Fénykibocsátás csatorna, ennélfogva a jelenet Globális megvilágítással történő renderelésekor a fal egy része is meg lesz világítva. A jobb oldalon ki van kapcsolva a GI fogadása opció a gömb felületére vonatkozóan.

Ez azt jelenti, hogy a gömbre nem érkezik falról visszaverődő fény. A gömb saját megvilágítása gi opció változik.

gi opció

A jelenet fényereje állandó, de a gömb színadata az általa visszatükrözött fényben már nem jelenik meg. A gömbön belüli megvilágítás itt is látszódik, azonban nincs hatással a jelenet többi részére. Egyedül a visszaverődő Spot fény látható.

Renderelési eredmények az " Ambient occlusion" eljárás alkalmazása nélkül balra és alkalmazásával jobbra. A Beállítások palettán meghatározhatja, hogy mely optikai effektek és felszínelemek legyenek a számításba bevonva.

Ha a felületen aktív az Átlátszóság csatorna, az a Portál paraméterrel együtt is használható. Ezzel több szempontból javítható a globális megvilágítás minősége, például amikor a napfény egy ablakon át világítja meg a helyiséget. Az átlátszó felületek, mint például az ablakok mintájának készítése közelebbről történik majd a rajtuk áthaladó fény miatt.

GI fogadása Kapcsolja ki ezt az opciót, ha nem kívánja, hogy az adott felületre fény vagy szín érkezzen más tárgyakról. Az előbb bemutatott Telítettséggel szemben ez a beállítás csak a GI fogadását érinti, annak sugárzását nem.

gi opció

Portál Ha bekapcsolja ezt az opciót, megadható az a tárgy, amelyhez az opció Portálként hozzá van rendelve ügyeljen arra, hogy az Átlátszóság csatorna is be legyen gi opció. Osztott üveges ablakok esetén több Portál használatával jobb minőség érhető el. A Portálok általában egyetlen poligonból álló felületek azaz egyszerű síkokmelyeket olyan pontokra helyezünk, ahol a fény egy viszonylag keskeny nyíláson halad át.

.GI opció száma

Ebben az esetben nem számít, hogy a normálvektorok milyen irányba mutatnak. Ha a vonatkozó módosításokat nem kívánja végrehajtani magán a fényt visszaverő tárgyon, módosíthatja a Portálon áthaladó fényt is, úgy, hogy megváltoztatja a Szín vagy Fényerősség beállítást az Átlátszóság csatornán.

gi opció

Poligon fény Ha ez az opció be van kapcsolva, a GI létrehozásakor a fénylő tárgyak felhasználása optimalizált módon történik. Ezt az opciót akkor kell bekapcsolni, ha a tárgy Területi fényként funkcionál.

 Извини. Я не могу этого сделать.

Kausztika A kausztika hatás egy megtört fénynyaláb alkotta fényhatás. Tipikus példa a kausztika hatásra a medence alján látható hullámos vonalak.

  1. "Render beállítások" paletta
  2. Bináris opciókkal történő pénzkeresés sikeres tapasztalata
  3.  Коммандер, - сказала .

Kausztika látható a fénytörő felületeken is, például egy tükröződő gyűrűn. A kausztika hatást létrehozó felületek tükröződő vagy átlátszó felületek. A Kausztika létrehozása és fogadása opciók egymástól függetlenül kapcsolhatók be és ki.

gi opció

Ez a lehetőség azonban csak akkor adott, ha a Kausztika opció be van kapcsolva a Fényképezési beállításoknál, és a jelenetben vannak olyan fényforrások, melyeknél aktív a Kausztika gi opció opció. Mind a Minták, mind a Sugár opció hatással van az effekt minőségére. Lásd lentebb. Ügyeljen arra, hogy vagy az Átlátszóság pohárban lévő vízen megtört fény okozta hullámhatás esetén vagy a Tükröződés hajlított tárgyról visszaverődő fény okozta hullámhatás esetén felületi csatorna be legyen kapcsolva.

Megjegyzés: Térbeli kausztika esetén csak a Készítés paraméter használható.

PDF letöltése: csapivivien__bpressmedia.hu

Sugár A hullámok fotonokból állnak, melyek sűrűsége határozza meg az effekt fényerejét és részletességét. A Sugár értékkel állítható be, hogy a képpontok körül mekkora sugárban olvassa be a program a fotonokat.

Minél nagyobb a sugár, az eredmény annál lágyabb és annál kevésbé pontosabb lesz. A kisebb sugarakkal részletesebb, de egyben szemcsésebb eredmény érhető el.

gi opció